Slepované vizovické perníčky - bez tuku

Potřebné ingredience
POTŘEBNÉ PŘÍSADY 35 dkg hladké mouky * 18 dkg prášk. Cukru * 6 dkg medu (2 lžíce) * 2 vejce * 1 lžička sody * 1 lžička perníkového koření např. značky Avokádo Na náplň: 15 dkg piškotů * 8 dkg ořechů - obojí nameleme * 3 lžíce marmelády * 2 lžíce medu * 5 lžic rumu Na polevu: 1 čokoláda na vaření a 50 g tuku (omega, lukana)
Postup přípravy
Těsto zpracujeme (chvíli to trvá) a necháme odpočinout. (pozn.: do těsta se opravdu nedává žádný tuk. Pokud se těsto trhá, což se mi letos stalo poprvé, přidáme med).
Pak vyválíme na min. 2 mm silný plát, podle toho jak to jde a kolik chceme mít kousků, vykrajovat obdélníky, kolečka.. a upéct na pečícím papíru.
Po vychladnutí slepujeme vždy dva tvary k sobě jako linecké náplní a namáčíme v čokoládové polevě. Náplň, pokud ji máte moc tuhou, řeďte marmeládou. Nejlepší jsou s meruňkovou, ale záleží na chuti:-)
Jsou rychle uleželé a úúúúžasně dobré - jako ty plněné kupované, a ještě lepší:-)
po upečení jsou samozřejmě tvrdé, nicméně od náplně krásně změknou a zvlhnou.

předloňské kousky

na plechu před pečením

totéž po upečení - pěkně nabydou

hmota k plnění - ty větší kusy jsou piškoty:-) je poměrně tuhá, takže záleží jestli chcete mít řidší, ředit marmeládou.

letos jsem dělala z dvojité dávky, tak jsem použila při plnění zlepšovák - nabrat na lžičku a "otřít" o jeden díl perníčku. dávám takto normálně pomazánku na jednohubky, ale u perníčků mě to napadlo až letos:-) jde to rychle a je to hezky úhledné, ten větší kopeček uprostřed se po slepení hezky rozprostře do stran...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu










































